tirsdag 31. juli 2018

Uthavn på spansk vis og nattseilas



Klokken 0700 igår vekket vi en søvnig men smilende havnesjef i Fuengirola og leverte keycard til porten før vi listet oss tilbake ombord på båten og kastet loss fra vår engelske nabo. 

Vi satte seil og feiret soloppgangen med store smil, men smilet stivnet litt da vinden løyet. Det ble mye motor og bare litt seiling i gammel rullesjø fra sørvest frem til Calahonda. Det gynget godt hele veien. Der ankret vi opp ved middagstid i en liten bukt med strand og mye folk og kastet oss ut i vannet så fort ankeret satt godt i havgapet mot sør. Det var svært så oppkvikkende etter en lang og varm dag på sjøen.

Det gynget godt i bukten (mye svell), men etter litt rosèvin, en GT og god vin til en fortreffelig middag kokkelert av Katarina og Hallstein, føltes gyngingen ganske så naturlig. Vi bestemte oss for å bli over natten. Det tok litt av og vi feiret uthavnlivet til langt etter at strandfolket hadde pakket sakene sine og gått hjem. 

Det ble med halve natten – det var som å sove i en vaskemaskin! Klokken 0230 rullet jeg halveis ut av køya og stirret i taket. Spansk uthavn er ikke som en norsk uthavn! Her er alle uthavner – det er ikke mange uthavner her – stort sett eksponert mot havet og selv med vindstille vær blir det rulling fra havdønninger. Klokken 0400 hadde vi rullet nok, stod opp og tente lanterner, startet motor, hevet ankeret og dro avgårde i strålende måneskinn på blanke havet.  Noen står vakt og noen sover/slumrer. Det blir mindre rulling straks vi kommer ut på havet.   

Fin soloppgang i 7-tiden og etterhvert litt vind, men fra øst – rett i mot oss. Vi runder Cabo de Gata med sin karakteristiske hvite flekk og Punta Negro (den har kanskje en svart flekk da??) ca kl 1300. Mektig kystlinje her, men veldig tørt og goldt. 

Dessverre dreier vinden med oss, dvs nordover og vi fortsetter med vinden midt i mot. Etterhvert dør den ut og vi motrer hele veien til havnen i Garrucha: Vi ser flere fine "uthavner" på vår vei, men tar ikke sjansen på nok en natt i vaskemaskin. Mannskapet vil ha fred og ro...og skalldyr som Garrucha er kjent for.  Hasta la vista!  Vet ikke helt hva det betyr, men det passet liksom å si det akkurat her. 



Cruiser avgårde og gleder oss til uthavn

Varmen tar oss 

Hele 21 grader i vannet.....kaldt syntes noen 
Med champis etter deilig bad blir det så koselig
Tid for GT😁




Etter veldig god GT

Grete på sin første nattseilas 
Ved Cabo de Gata det sydøstlige hjørnet av Spania

Ved Punta de la Polacra - vinden dør ut

Hva kan vi finne på for å holde farten?

Før....
 
....og etter (barbering)