onsdag 18. juli 2018

Flott avslutning på 4. etappe


Da er vi ankommet Porto, eller rettere sagt Leixoes, en slags havneby til Porto, målet for etappe 4. Det er behørig feiret med både ankerdram og champis.

Porto ligger litt opp i elven Douro og har ikke så gode anlegg for lystbåter på farten. 

Dagen begynte med flott morgen i uthavn ved Iles Ciles, men vi dro avgårde Kåre kl 0800 for å rekke hit før kvelden/mørket. Skulle gjerne blitt noen dager lenger i den spanske skjærgården, men det får bli på hjemturen om noen år.

Det var meldt mye vind utover dagen idag, men den lot vente på seg. Vi slumret oss nedover kysten og inn i Portugal’s farvann i 4-5 knop – akkurat i tide for høytidelig skifte av gjesteflagg ved lunchtider. Etterhvert blir kysten flatere og flatere og sjøen høyere og høyere. Mindre å se på, mer å ta på (eller egentlig styre med/holde orden på).    

Vinden tiltar og det blir litt mer fart etterhvert - 7 knop på kun liten genoa og vi raser forbi den ene flaten etter den andre, den ene landsbyen etter den andre. God stemning ombord med litt ordentlig vind og seiling.  

På vår vei har vi hatt besøk av både helikopter og toll/politibåt - de sjekker vel om vi ser suspekte ut. Det gjør vi jo ikke så det gikk helt fint. 

For å muntre mannskapet på en lang seilas har jeg servert min velkjente og utskjelte noodle suppe med pølsebiter som mellommåltid mellom lunch og sen middag, Den gjorde stor suksess blant mine franske venner som mener den er utsøkt - bare så det er sagt!! De vet jo ikke noe om Mr Lee😏

«Sånn går no dagan ut på havet»

Tidlig morgen ved Iles Ciles
Inorgen mønstrer den franske gjengen av, da er det slutt på "p'ti punche", "ou sont les croissants?", "shockè ou bordè les couts", donne du mou!", "allez les Bleus"...................blir nesten rart å snakke norsk igjen.

Spania til venstre - Portugal til høyre

Kystvakt, toll-eller politibåt før innseiliong Leixoes

Havet ruler

Mr Lee noodle soup m pølsbiter og purre - YESS!!

Mye trafikk inn til/ut fra Leixoes


Plass til oss nå???










Takk til mannskapet: Boris, Bernard, Jean Claude og........
...........Minouche