onsdag 4. juli 2018

3. etappe



Så er vi igang med 3. etappe på veien mot azurblått hav der solen bare banker ned (som regel)😎

Pga tidevannet måtte vi gå ut kl 0500 imorges. Litt trøtte fjes, men det gikk strålende fint for seg. Med Jean Claude og Bernard blir det fransk atmosfære ombord. Sammen med Boris, Minouche og Grete går det i litt norsk, mye fransk og en del engelsk der fransken ikke strekker til.

Vinden har løyet og vi gikk for motor idag på blanke havet her i Baie de Seine hvor over 6000 skip og fartøyer av ymse slag feide inn på strendene i juni 1944. Antagelig blir det sånn imorgen også før vinden kanskje kommer tilbake etterhvert. Turen idag gikk til en sjarmerende liten plass som heter Saint-Vaast la Hogue litt øst for Cherbourg som også bare er tilgjengelig på høyvann. Det er midt i hjertet av fransk østers produksjon, så da er det vel klart hva som står på menyen i kveld - østers, torsk og fransk eplekake.

Havnen er bare 2.4m dyp og vi stikker 2.35m. Det er jo litt snaut, men akkurat nok. Utenfor er det knapt noe vann igjen der vi kom inn, men fergen til øyene utenfor her går uansett for den har hjul og vanlig motor når vannet renner vekk!  

Det blir tidlig kveld idag også da avgang imorgen blir 0500, rett før havneporten stenger på synkende vann. Ferie? Hvem står opp 0500 i ferien?? Tullete båtfolk!

0500: på vei ut av havnen i Deauville



Soloippgang i Baie de Seine
Bernard, Boris og Jean Claude

Grete og Minouche før morgenkaffen
Lunch til havs

Brothers in arms!
Bijou i St Vaast le Hogue


Jean Claude åpner østers


Bon apetit!!