søndag 29. juli 2018

Etappe 6 - første dag i Middelhavet


Etter en liggedag og mannskapskifte i Gibraltar er vi igang med 6. etappe som skal ta oss til Alicante hvis alt går etter plan. Det gjør jo det av og til. 

I går ble det vasket og ryddet og fikset ombord. Therese, Pål, Mona og Ole mønstret av på formiddagenetter en flott uke på havet med godt mannskap. Jeg takker for hyggelig følge.

På ettermiddagen ankom Grete med BA fra London og landet et knøttlite stenkast fra båten, det var nesten som vingetuppen kutttet styrbord stag. Så jeg et flagrende blondt hode i flyvinduet fra dekk? Mjaa, kanskje det. Kort tid etter kom Lise og Petter, Katarina og Hallstein og nytt mannskap ble feiret med et glass ombord før "vaktskiftet" ble feiret med stor felles middag på Bianca’s, midt på stripa ved Sunborn Casino. Greit sted, ok mat, altfor varm vin og super stemning. Men så var det slutt.....nytt og gammelt mannskap gikk til køys før rulletten gikk varm for de fortapte der inne på Sunborn.

Supert med felles middag på Bianca's 

Stille morgen i havnen, men det blåste friskt ute ved Point Europa ytterst på Gibraltar klippen.  Med 3 rev i storseilet ofg spridd genoa feier vi innover Middelhavet mot Fuengirola, midt mellom Marbella og Malaga.  På vår vei vinker vi til Morten og Kristin, Knut og Christina, Line  og Arne , Bente og kanskje enda flere gode venner inne på land nær Marbella som for tiden ferierer  nær Porto Banus ved Marbella. De kan kanskje se oss – en ensom seilbåt her ute på havet – men vi kan bare se store fjell og ane konturer av noen hus der inne.  

Etterhvert kommer vi oss i havn i Fuengirola som egentlig er full, men en hyggelig engelskmann lar oss ligge utenpå sin stor yacht (jaja, bare 6 fot større en min.... yacht) såfremt vi tar av oss skoene hvis vi vil traske over hans båt og inn på land. Og der skal jo vi etter anker champis for å feire Lise's bursdag. Vi spiste og drakk godt på Arte Y Cocina og både Lise og vi andre er godt fornøyd. 

Det ble en forholdsvis kort etappe idag slik at nytt mannskap kan venne seg til båten. I orgen blir det lang tur til havas opp kot Almeira eller helst en uthavn i nærheten hvis været, dvs vinden tillater det.

Slik ankommer man Bijou med stil - vandrende over flystripen til Marina Bay, Gibraltar. Det ryktes at Hallstein bærer på sine sandaler og Katarinas toalettasaker, full stopp!!
Nytt mannskap - Lise, Hallstein, Petter, Katarina, Grete etter første dag på havet

Europa Point ytterst på Gibraltar og på vei inn i Middelhavet

Kos på sjøen - Grete og Lise

Liten båt for anker, stor båt med Hallstein til rors på vei til Fuengirola

Meg og min kjære Grete
Bursdagssang og champis til ære for Lise

God middag på Arte Y Cocina