mandag 23. juli 2018

Endelig østover og sidevind fra land - yess yess yess!!

Frisk seilas fra Cabo de Sao Vicente til Lagos


Ny fin dag på havet i går med fin seilas nedover kysten fra Cascais til Sines, den eneste havnen vi kan bruke på denne siste del av Portugals nakne vestkyst. Det finnes ikke naturhavner her, bare lange strender avbrutt av rette klippevegger.

Sines er fødested til Vasco da Gama, som visstnok var den første til å seile rundt Afrika til India i 1497 med fire skip og 170 mann. Jeg klarer meg med en båt og 4-5 mannskaper og nøyer meg med å  seile rundt Europa😅 Ellers er Sines ganske usjarmerende med sitt store raffinerianlegg og tilhørende havn for tankskip av alle slag.

Idag fortsetter vi sydover , dessverre uten vind, og går for motor på rolig sjø helt til Cabo de Sao Vicente, dwt sydvestlige hjørne i Europa. Da er det tid for kontorarbeid, litt blogging, kanskje noe vedlikehold og en topptur i trappen. Det kan bli flere hundre høydemeter av det om jeg bare går mange nok ganger opp og ned.

Fra Cabo de Sao Vicente kpm vinden plutselig og endelig får vi den fra siden og får litt fart på båten. I skrivende stund 9.10 knop i 8-9 m/s på flat sjø. Herlig!!😊😁😄

Mål for dagen er Lagos (nei vi er ikke i Nigeria) og dit kommer vi om knappe to timer etter ca 12 timer på havet. Takk for idag.


De har flotte båter her i Cascais marina 



Lunch ved Cabo Espichel rett syd for innseilingen til Lisboa

Morgenstund har gull (mest smog) i munn  her ved Sines
Kokketurnus - idag Theres og Pål
Superlunch et sted på havet

Cabo de Sao Vicente i sikte
Cabo de Sao Vicente
         
Opp med seilene - og Pål sjekker twist i forseilet!!