tirsdag 2. oktober 2018

En stor Sardin i Middelhavet!



Land i sikte etter dag, natt og halv dag på havet.




En fantastisk tur med strålende solnedgang og oppgang og en måne som skremte vettet av Gustav da den plutselig steg opp av havet rett foran båten - sikkert ikke mer enn et par meter unna skal vi tro den belevne beskrivelsen fra Gustav som hadde rorvakt akkurat da.


nattseilas 

Det begynte med havblikk og motor i 15 timer, men vi koste oss med hvitvinsdampede blåskjell til lunch og pasta carbonara til middag kokkelert av fabelaktige Anne  - forøvrig i selskap med et par pilothvaler og dusinvis havskilpadder. De ser så rare og søte ut der de dupper rundt på havet som de visstnok har gjort helt siden dinosaurusenes tid. Så lenge blir ikke jeg på havet!  Med et par delfiner på morgenkvisten ble det litt av en havsafari på overfarten fra Menotca til Sardinia.

Anne til rors
soloppgang


frisk vind etterhvert

Vi seilte fra ca midnatt og fikk etterhvert frisk bris inn mot den Sardonske nordvestkysten ved spektakulære Capo Cappia.

Capo Cappia
Der la vi til for anker tett oppunder klippen så snart de store bølgene ga slipp på Bijou og laget en rask lunch. Det er visstnok forbudt å ligge der, enten pga miljøet/havbunnen eller fare for steinras! Men det gikk bra og vi var varsomme med ankeret.

Så dro vi inn til Fertilia, sikkert en by med mange fertile damer tenkte vi, men det så vi lite til. Et besøk på en meget lokal restaurant til middag bar ikke spor av fertilitet. Bare masse masse altfor masse mat på tallerkenen, men den var ganske så god og svært så rimelig.










Det blåste kraftig og regnet mye i natt, jeg hadde nesten glemt hvordan det kan være. Men vi pakket inn cockpit med sidevegger og hadde det trivelig der likevel. Idag var det bedre vær og vi dro inn til Alghero like ved som har en av de best bevarte gamlebyer i Italia. Her venter vi på bedre forhold imorgen når vi skal nordover og stort sett seile mot vinden de kommende dager. 



sightseeing i Alghero gamlebyen




Vi tar noen glass i Alghero

Den gode Hannibal (han som prøvde å fortrenge romerne fra disse øyene i Middelhavet) har kanskje vært her også siden gamlebyen stolt viser frem en datidens slyngekaster - et monstrum av et våpen som sikkert skremte vettet av fienden når han kom med sine menn og disse datidens kruttløse kanoner. Like skummelt som da Gustav så månen!

Hannibals kasteslynge

Alghero havn og marina

Bare så det er klart, Sardinia er ikke oppkalt etter sardinen som det forøvrig finnes mye av her. Det er falktisk sardinen som er oppkalt etter øya her. Og den er antagelig oppkalt etter den galme helteguden Pater Sarduz - så vet dere det om ikke dette var kunnskap dere allerede hadde.