tirsdag 23. oktober 2018

Ventetiden over!

Helene og Sissel i nyinnkjøpt grilldress

Idag kom baggasjen til mannskapet og idag ble det vær til å seile videre, dvs fremover, for Bijou går fortsatt ikke bakover! Men dit skal vi jo ikke her i livet, vi skal fremover har noen fortalt oss helt fra fødselen eller i hvert fall fra barnehagen......fremover, hvor nå det måtte være. Akkurat nå er det nordover tilbake til La Maddalena-arkipelaget. Fremover eller bakover eller tilbake ..... kanskje best å bare stå stille en stakket stund?

Didrik bak roret
På havet står tiden stille, eller det kan føles sånn hvis man vil. Det er ganske så fint. Idag var en sånn dag med fin sol, passe vind, litt for store gamle bølger og nydelig utsikt til alt og ingenting. Men mannskapet frydet seg og noen hylte hver gang Bijou hev seg opp 
Helene og Sissel iført sin baggasje
på en bølgetopp eller kastet seg ned i en bølgedal. 

Vi var nesten alene der ute hele dagen og kastet anker omtrent da solen kastet seg ned bak en fjelltopp i det fjerne. Vinden løyer og vi nyter en flott måneoppgang her i en lekker uthavn sør på Isola di Caprera, den østligste av øyene i Maddalena-riket. Vi og et par andre båter.

Sissel og Patrick

På vei til Golfo Palma for natten



Skifter gearolje
Det var godt å komme seg ut fra Olbia etter flere dager med altfor mye vind og altfor lite baggasje, men nå er alt på stell, bortsett fra bakover-problemet. I kveld skiftet jeg gearolje etter tips fra Peter, min danske motormann på Blommenholm, som hevder det kan hjelpe på humøret til gearet.  Vi får se i morgen.

Dekksarbeid før kvelden


Laksemiddag i Golfo Palma på La Cabrera


Solnedgang fra ankerplassen