lørdag 29. september 2018

Tre perler på en snor - og en hulebar!!




Vi kom oss dit vi skulle – Mahôn, Menorcas hovedstad – i tide. På veien lå vi over i litt eksklusive Cala Porter hvor de har en helt spektakulær hulebar oppe i fjellveggen! Dit måtte vi bare innom og drikke et par tynne og dyre GT. Men det var helt greit, utrolig sted!

Cova d'en Xoroi hulebar


 

 


Ibiza, med sin spektakulære nordvest kyst, Mallorca med sine idylliske bukter og Menorca med sin bedagelige atmosfære  er tre perler midt i Middelhavet. Et fantastisk område å seile i – helst utenfor høysesongen fra mid juli til mid september.  Jeg kommer gjerne tilbake hit på returen ut Middelhavet om et par år.

Stein Erik mønstret av i dag, takk for strålende innsats i byssa og en god del styring på stø kurs i åpent farvann. Veldig kjekt å ha med min gamle skikompis"Byan" på tur i det våte element. Det ble jo litt mimring om glade skidager. Han er nå fullbefaren sjømann på Mjøsa. 

Caåptain og Byan
Nå har vi også fått nytt og ivrig mannskap er ombord – Anne& Gustav og Geta & Erik. Vi har handlet mat og drikke for flere dager og fyllte en middels stor taxi. De er så ivrige at vi knapt rakk en rask lunch på kaien før det bar rett til sjøs under ville jubelrop. Vi dro ut til Cala Taulera rett utenfor Mahôn og tok et bad og et glass før statselig fisk og skalldyrmiddag ombord. 

Captsain, Erik, Geta, Anne, Gustav

Utover kvelden skal vi planlegge overfarten til Sardinia – et langt strekk på ca 190nm, dvs 1 – 1 ½ døgn. Vi må finne det rette værvinduet, dvs et 24-36 timers vindu der vindstyrke og retning passer best. Som ellers i livet - alt går så meget bedre i med(side)vind enn i motvind - det gjelder også seiling.