mandag 6. august 2018

Varmt og svett, men klart og vakkert...og godt

Turen over havet i natt gikk strålende fint på stille hav i måneskinn og svak bris som dyttet oss såvidt fremover i 4 knop. Minnet om en kjøretur med åpen Rolls Royce på en 4-felts motorvei. Nydelig solnedgang over Costa Blanca og nydelig soloppgang over Ibiza 11 timer senere. Seilte til kl 0300 og motor deretter.  Flere båter på havet i natt på vei fra fastlandet til øyriket her ute.

Men det var steikkje varmt og alle strever med å få sove. Jeg la meg på dekk, eller rettere sagt på gummibåten som ligger på dekk, med ørepropper, blinds fra Thai, en pute og et dynetrekk. Ser jo ut som en lasarett, men det var slett ikke så ille, faktisk litt svalt på morgenkvisten og uansett adskillig bedre enn bakerovnen inne i lugaren.  Drømmer om airconditioning.

Vi ankret opp ved Cala Sahona på Formentera, visstnok kjent for  nudisme, men vi har ikke sett så mye som en pupp. Ingen hval og ingen pupp, men mye azurblått vann. Helt utrolig klart vann her, som forøvrig nå har passert 29 grader. Og vi som hadde 12 grader forbi Danmark og så lite som 16 grader i Gibraltar!!

Nå har vi forflyttet oss til Isla Esplanador, en mager stripe av en øy som strekker seg fra Formentera mot Ibiza, som om den strever etter å forbinde de to sammen. Her ligger superyachter på rekke og rad.....og Bijou. Litt uvirkelig dette her, nokså annerledes enn båtlivet hjemme.

Stakkars Djupen som insisterer på å være kokk hele uken. Iblant må han opp på dekk og svale seg ned....som en hval som kommer opp for trekke pusten (no offence). Han er jo kokk og vi andre er takknemlige for innsatsen og resultatet. Skal vi dra inn på stranden til lunch idag? Neeeei, vi vil heller ha Djupens fantastiske pastarett med salat basert på hemmelig oppskrift. I kveld blir det GT og en ny gourmetisk Djupen rett til middag. Så da blir vi vel her over natten.

Kokkens (han til venstre) greier til lunch 

Solnedgang ved Costa Blanca


Kapteinslugaren 



Soloppgang et par timer fra Formentera/Ibiza

Morgenkos i cockpit...og Jean Claude er forsatt med
Bijou....og alle de andre

Ikke til å tro!!
...og barnebarnet til Bijou