lørdag 11. august 2018

Endelig Palma - on time!!



Hallo godtfolk,

Mye fart og spenning på natten i Santa Ponsa.....igjen. Det blåser gjerne opp her på Iles Baleares akkurat når folk har lagt seg. Noens vilje at man ikke skal få sine timer med nødvendig søvn.  Alle må opp og se hvem som drifter og om de selv ligger i «skuddlinjen». Vi satt godt fast heldigvis, men lå i skuddlinjen. Heldigvis var de raske med å få igang motoren og få kontroll på båten sin og kom seg unna oss. En russisk båt ved siden av oss lå farlig nær syntes vi og ba han flytte seg(de kom etter oss).  Noen av oss holder vakt til vinden roer seg litt og vi stuper til køys igjen i 4-tiden.

Vi unner oss et deilig morgenbad i en fortryllende flott liten bukt rett ved Santa Ponsa på veien til Palma. Nattens viderverdigheter er snart glemt.

Så kommer vi endelig til Palma, målet for den lange turen fra Dronningen i Oslo, ca 2.850 nautiske mil. På dagen som planlagt, omtrent på klokkeslettet også. Jeg har hatt flaks med været, men ellers tar jeg all ære for god planlegging (emoji). Ved ankomst er det skyer og faktisk en regnbyge – litt mørkt vær, som om vi er forbannet her. Kanskje som en hevn for noen vikinger som rotet seg ned hit for lenge siden og sikkert oppførte seg skikkelig dårlig. 

Men ikke vi. Vi kaller opp marinaen på VHF og blir møtt av service båt med to mann som bukserer oss inn på pir 10, plass 57 i marinaen Real Club Nautico de Palma, en av mange marinaer i den store havnen her. Litt stas dette her. Vi spretter en champis etter registrering på marina kontoret.  Til og med naboen (halvt fransk/halvt italiener på en svensk båt) kommer med en champis som vi spretter litt etterhvert.  Det blir riktig så hyggelig og lystig.  

Så er det tid for en dusj, noen nye filler på kroppen og middag på Mar de Nudos, en strålende restaurant ved havnen som Charles og Eva frekventerer nå de stadig er på disse kanter. Vi feirer ankomst Palma med veldig god mat og drikke der og en bitteliten nightcup ombord før natta tar oss. Helt stille, ingen rulling, ingen ankerdrift, ingenting - bare svarte klamme natten - for første gang i havn siden Alicante.  

Idag har vi handlet, levert seil til reparasjon som jeg henter ved retur i September, fått tak i ny gassbeholder, spylt båten og vært på sightseeing i byen. Den store katedralen her er litt av et syn og visstnok svært flott innvendig ifølge Njål og Djupen som var der og beskuet underverket som Gaudi (mest kjent for katedralen i Barcelona) jobbet med i 14 år før han røk uklar med lokale myndigheter og fikk sparken.  Jeg rakk bare en lyntur på sykkel til området rundt katedralen og fikk bare sett det ytre av dette mesterlige byggverket. Jeg sparer indrefileten til jeg kommer tilbake i September. 

Nå drar vi videre til Porto Petro hvor vi planlegger å komme imorgen. Der skal Bijou ha ferie en måneds tid før jeg kommer tilbake ca 20. september. Vi stopper for natten et eller annet sted på veien dit. 


Ankomst Palma

Ved kai i RCNP




Det feires at vi er her!! Charles, Eva, Christian, Djupen, Njål


kveld i Palma

Noen småtasser ved kai foran Mar de Nudos, vår utvalgte restaurant for kvelden 


King Prawns til meg - en klar favoritt






Skipperen på sightseeing 



Byby Palma, på vei til La Rapite eller deromkring