torsdag 9. august 2018

Mallorca i sikte!!

Natten  gikk helt fint uten noen slags overraskelser eller avdrift til tross for en del vind midtveis i mørket. Vi har lært oss å kaste anker der sandbunnen lyser opp vannet til den karakteristiske azurblå fargen.....og legge ut nok kjetting. Da sitter vi som limt fast i vannet.

Dagen idag begynte med skyer, de første jeg har sett siden nordlige Portugal. Vi fikk jolla og motor ombord, sikret utstyr og la i vei i en fin liten bris. Men straks vi kom ut i havet og rundt den nordlige pynten på Ibiza kom vinden og bølgene og vi fikk en ganske frisk, men nydelig seilas rett på målet - Mallorca! Ikke Palma - det sparer vi til i morgen - men Puerto Santa Ponsa litt vest for bukten der Palma ligger. Vi kostet avgårde i rundt 8 knop med rev i begge seil og saltsprut over dekk. Charles smiler fra det ene øret til det andre og videre rundt til det første øret. Etterhvert kom solen og dessverre varmen også tilbake etter et par dager med litt snillere vær. Og "solen bare banker ned" for å sirere en gladgutt og god venn😎

Mallorca steg etterhvert opp i varmedisen, fantastisk å endelig komme seg hit etter en betydelig omvei. Å komme hit med fly på 4 timer er sikkert fint, å komme hit langs min omvei på 8 uker er en samling av opplevelser som jeg ikke ville vært foruten. Nok om det....foreløpig. Ankomst Palma, Mallorca skal feires imorgen i......ja nettopp Palma.

Her i Santa Ponsa fikk vi fyllt på vann og diesel ved innløpet til marinaen etter mange døgn på sjøen og i diverse uthavner. Men i havnen er det fullt, så vi - og sikket 200 andre båter - ligger for anker ute på den store bukta som graver seg inn i byen. Charles stakk avgårde i jolla for å hente Eva som mønstrer på her for de siste par dager på ferden. Nå er de to og Djupen og Njål på land og spiser, mens jeg holder fortet - eller skuta er kanskje mer korrekt å si - og får gjort noen hverdagslige ting.

Kongen og dronningen

Flere naturlige kunstverk langs kysten på Ibiza......

....og noen menneskelagde kunstverk

Solnedgang fra vår ankerplass ved Cala Binniras, siste stopp på Ibiza

Seilas mot Mallorca

Mallorca i sikte!!