lørdag 4. august 2018

Fra kjølige Atlanteren til varmebølge i Middelhavet



Etter super kveld og natt i Cala Cerrada var det kort vei til eldgamle Cartagena, vistnok grunnlagt rundt 250 år før Jesus ble født. Her herjet Hannibal og andre "-baller", etterhvert romerne og en kort periode var det også en slags engelsk koloni. Fortsatt er det spor fra romerne, blant annet et flott amfi teater.

Men vi er mest opptatt av å få reparert en lekkasje i ankerrommet. Ekstra 20 meter kjetting veier mye og mange slag i sjøen har gjort at limingen mellom skrog og ankerrom har løsnet litt og vann derfra siger inn i det vanntette seilskottet og det er jo ikke bra for sykler og seil som ligger der. En pumpe som står der pumper vannet videre inn i kjølsvinet av alle steder. Hvorfor ikke til sjøs kan man jo spørre?  I kjølsvinet står en annen pumpe som endelig lar vannet finne veien ut, men det virker jo litt klønete. Eller lensepumping på fransk vis (båten er jo franskbygget). 

Nok om det. Catagena var bra det, vi spiste på italiensk restaurant, visstnok fordi noen ville ha pizza og øl til en forandring og det ble jo bra. 

Med lite vind og 27 grader i vannet blir heller ikke båten særlig nedkjølt om natten. Alle luker er åpne døgnet rundt, men det er vanskelig å sove bra i denne varmen. Vi døser oss avgårde og suger til oss den vesle brisen vi kan når vi er på farten.

Siden turen til Cartagena var kort, ble turen derfra igår til Alicante desto lenger. Den fine ville klippekysten fortsatte ut til Cabo de Palos og vi spottet endelig noen små hval, ganske mange faktisk. De er jo mer sjenerte enn delfiner og det ble med litt avtsandsflørting. Etter Cabo de Palos flater terrenget og vi passerer Mar Menor, en kjempestor innsjø hvor bl.a. La Manga ligger. Det ser ikke spesielt sjarmerende ut, en endeløs rekke av høye blokker langs hele kystlinjen, litt sånn Miami Beach, men sikkert ikke så råflott.

Vi ankrer opp ved Ile Grosa utenfor dette Sydens Manhattan og tar et bad i den nesten uutholdelige varmen, stakkars folk inne på land.

Så legger vi turistmetropolen bak oss og setter gennaker til en flott seilas opp til Alicante, nok et bad rett utenfor havneinnløpet og så til kai og en velfortjent champis for å markere slutten på denne etappen. Tusen takk til mannskapet for følge fra Gibraltar. Spesielt koselig for meg å ha med min kjære Grete på denne etappen. 

Hallstein, Grete, Charles, Petter, Christian, Djupen, Katarina, Njål, Lise

Vi feirer kvelden sammen med nytt mannskap som har kommmet ned en dag for tidlig. Det må jo bero på at de gleder seg umåtelig til både hardt arbeid og mye moro på veien over til Ibiza og Mallorca. Vi snakker her om charmør-etappen, den siste av 7 etapper på Bijou's vei til Middelhavet. 

En plass i Cartagena
En tenksom mann i Cartagena

Badestopp ved Il Grosa

Grusselig varmt



Mannskapet hviler


Mannskapet jobber



Alicante

Marina Alicante 

Grete klar for avreise

og der dro hun......ses om et par uker😉