lørdag 3. september 2022


 Fra mye vind og lite vin til lite vind og mye vin

 

Det var kjekt å få Grete om bord lørdag for en uke siden i Porto Colom og med henne kom også Hanne Sofie som for sikkerhets skyld hadde med seg 6 flasker champagne. En til hver dag om bord forklarte hun. Og blir det ikke sånn, så har dere, altså Grete og jeg, noe å kose dere med for senere anledninger, kunne hun trøste oss med. Vi handlet inn både mat og drikke og jammen fant vi en rosevin som heter «Bijou», til og med fransk fra Languedoc området. Det må jeg jo ha ombord i Bijou?

Damer ombord

 
Vi lastet om bord og fylte kjølsvinet med vann, champis, viner av alle slag og diverse flasker. Det er da bedre med den slags i kjølsvinet enn salt sjøvann som noen ganger finner veien dit?  Så kastet vi loss og seilte til Porto Petro der vi fikk anvist bøye nr 1. Kapteinen fikset middag til damene som fikset champis til kapteinen.

 Bortsett fra ørlite svell/rulling og en del bøyedunk i skroget forløp natten på ok vis, men ga varsel om at verre tider var i vente. Vi kastet loss igjen og lot Bijou ta oss på en kort tur til Cala Mitjana, en perle av en nesten usynlig sprekk i fjellveggen som strekker seg store deler av kysten her omkring. Der ankret vi opp, badet og koste oss med lunch om bord ….. og sikkert litt champis eller i hvert fall litt rosevin. Så bar det av sted tilbake til Porto Petro med seil i flau vind, vår base for denne uken.


Nydelige Cala Mitjana




Første seiltur med Bijou på 3 år!!!

På kvelden ankommer Lise og Petter og vi feirer med god middag på Es Bergant ved havnen i Porto Petro. Men først må Petter ro all bagasjen ut til Bijou da motoren på gummibåten streiket. På kvelden måtte vi ro to ganger for å bringe alle ombord.  En sånn motor, som streiker i tide og utide, omtrent som SAS, kan jeg ikke ha. Og den stakkars dingyen har smeltet i solen og gått litt mer opp i limingen. Å få gjester om bord med lekk dingy og motor som ikke funker er ikke ok. Her må noe gjøres.



Lise og Petter



Natten til mandag ble en lidelse, mye svell og rulling og attpåtil mye bøyedunk. Grete og mannskap ikke helt fornøyd når sant skal sies. Vi får brygge plass i Cala Colom og flytter tilbake dit for et par døgn på brygge plass i håp om rolige forhold. På veien seilte vi til Cala Ferrera, altså ikke Ferrari, skjønt en sånn bil hadde gjort seg fint i vannkanten der, og badet og lunchet om bord …… og sikkert litt champis eller i hvert fall litt rosevin. 

Der finner jeg ny motor til dingyen, nedskalerer fra 6 til 4hk. Den gamle legges under dørken og skal gjenoppstå i ny og bedre form med tiden.





Cala Ferrara med Ferrari

Ferrera bad

Bijou rosevin til stor glede





Super middag på Michelin noterte Sa Lolotja i Porto Colom 





Tirsdag ble det nok en tur med Bijou til sjarmerende Cala Barcas og onsdag til Cala Arsenau, flotte dager i flotte små bukter på kysten her.  Herlige luncher kokkelert av Hanne Sofie begge steder og sikkert litt champis eller i hvert fall litt rosevin. Veldig varme dager her nå og vi misunner ikke alle de som pakker seg sammen på en liten strand der innerst i bukten.  Vi nyter den gode brisen og det utrolig klare vannet litt ut fra land og strand.


Flotte Cala Barcas




Siste kveld på Norai i Porto Petro med Lise og Petter

Torsdag lar vi Bijou ligge og leier scootere i Cala d’Or, en kort taxi tur fra Porto Petro. VI gønner på og drar av gårde litt uten mål og mening og havner etter hvert i Cala Millor hvor Grete mener hun var på russetur i 1987.  Men så var det visst ikke der likevel.  Sånn går det gjerne med russen når de er på tur, yr av glede og aldri sur, men vet ikke helt hvor de er når det fortæres drinker med røde bær. Men lunch ble det, nær stranden i endeløse Cala Millor hvor det vrimlet av badegjester. Der var vi pakketurister for en stakket stund.  Det kan jo være godt å kjenne litt på den følelsen når vi er så heldige å kunne farte rundt omkring her på egen båt.

Scooter tur til Cala Millor


Tørt på Mallorca


Cala Millor

På kvelden mønstret Hanne Sofie av og dro til Palma for retur til Oslo dagen derpå. Takk til mannskap for fine bidrag til herlige dager uten vind, men med mye vin ,,,,,, og champis og hyggelig selskap. Det ble dessverre lite seiling og de få gangene det var vind var det motvind.

Fredag var det tid for indretjeneste, det vil si vaske båt inne og ute, skifte sengetøy, vaske klær og sengetøy som drypper av salt og svette, pusse litt på Bijou som må ha kontinuerlig pleie i solsteken, montere utstyr for nytt Code seil, litt generelt vedlikehold, handle mat og drikke og gå en tur i nabolaget. Vi er fornøyde med oss selv og feirer dagen med overraskende god middag på Goli restaurant som ligger i etasjen over en høyst middelmådig «supermarket».







Styrketrening med slynge på dekk og.....
...strikker i salongen


Byebye Porto Petro


Seiler forbi San Jordi på Mallorcas sydøstlige hjørne

Vel plassert i Puerto Rapita


I dag, lørdag forlot vi Porto Petro og seilte til Puerto de la Rapita, først for motor i svak motvind, så satte vi seil ved Pta Salinas og fikk god vind en drøy time til San Jordi der vi ankret opp på havet for lunch og bare litt rosevin denne dagen og et bad i store dønninger. Så bar det av sted inn til Rapita der vi ligger nå og hvor Mona og Ole mønstrer på i morgen.