lørdag 30. juni 2018

Perfekte forhold i den engelske kanal.

Seilasene fra Calais til Dieppe (ca 75nm) og derfra til Deauville (ca 65nm) ble fantastisk fine dagsturer til havs med bare genoa nesten rett bakfra i stålende vær og etterhvert varmere. Snart like varmt her som i Oslo!! Men i vannet er det mer som Bergen, ca 16 grader. Etterhvert store bølger, men Bijou trives bra og cruiser fint nedover i 8-11 knops fart på bare genoa. Herlig!!

Innseilingen til Dieppe torsdag var spektakulær da den ligger vendt mot nord og bølgene står rett inn i havneinnløpet. I tillegg svært sterke strømmer på grunn av tidevannsforskjellen som er ca 8 meter her😲 Ingen hadde mulighet for å ta bilder, vi hadde mer enn nok med å treffe innseilingen mens båten danset vilt og bølgene slo inn i cockpit fra hekken. Inne i havnen som ligger godt beskyttet var det stille og fint og et gledelig gjensyn med Jean Claude og Bernard som hadde tatt turen dit for å hilse oss velkommen. De to mønstrer på i Dieppe, men Jean Claude tilbød seg å seile med oss til Deauville som har en vanskelig innseiling, spesielt i nattemørket. Vi kommer bare inn når porten er åpen ca 4 timer rundt høyvann og igår fredag var det høyvann ved midnatt.

Sen middag på bryggen i Dieppe og noen glass med godterier ombord. Tom briljerte med sin fransk og imponerte vår franske venner.  Fredag ventet vi til ca kl 12 for ikke å komme for tidlig frem til Deauville. Vi seilte i goid fart langs den spektakulære kalksteinkysten i Normandie og så langt inn vi torde ved byen Etretat og Porte de'Aval og Aguille d'Etretat, et av Frankrikes mest kjent landemerker/tursitattraksjoner. Bildet gir på ingen måte et fullgodt inntrykk av dette spektakulære stedet.

Det viste seg at vi seiler altfor fort og vi la derfor turen innom Le Havre for å vente litt/spise middag. Midt i innseilingen til marinaen gikk vi på en sandbanke!  Der stod vi bom stille, men fikk bakket av og ingen skader/problemer. Vi fortsatte til Deauville etter et par timer og  - ja - vanskelig å finne rett spor i innseilingen som er helt tørrlagt på lavvann. Men vi kom inn og snirklet oss videre inn i kanaler og helt inn til plassen som Bernard har holdt av for oss. Veldig trangt her, masse folk som bivåner vår manøvrering for å få båten på plass. Det går selvfølgelig fint og Bernard som er viseformann i yachtklubben her med ansvar for bl.a. baren åpner selvsagt denne for oss og serverer en skikkelig night cup😵

Idag er det "hviledag" det vil si vaske og stelle dag, men ikke en helt vanlig slik dag. Grete  - elsklingen min - kommer hit om et par timer. Med det i tankene går vasken som et japansk lyntog!

Tom og Jan har mønstret av og takk til de og Nicolay for selskapet på turen fra Cuxhaven. Det var den lengste etappen på turen med sine 506nm - fattige 5 nm lengre enn første etappe - og 1/3 av distansen til Mallorca unnagjort!  Vi lar Bijou ligge her og hvile til tirsdag da nytt mannskap mønstrer på.

Vi lar også bloggen hvile til da. Grete og jeg drar på biltur noen dager her i Normandie/Bretagne. Happy times til alle som følger med på denne garantert botox frie bloggen.

Endelig er jeg også på bloggen
Legg til bildetekst



Veldig vakkert i Dieppe sentrum ved havnen

Porte d'Aval


Vakker kystlinje hele veien fra Dieppe tnesten til Le Havre

Solnedgang før innseiling til Deauville

Barmann Bernard serverer gin tonics til fornøyd men slitent mannskap.