torsdag 21. juni 2018

Kieler kanal idag

Hei igjen😃 Ola og Gunnar mønstret av i Korsør. Vi savner de gode historiene fra Sunnmøre, men vi har fortsatt en sunnmøring ombord som krydrer hverdagen. Vi kan derfor skratte herfra til Verdens Ende og tilbake. Dessuten har vi fortsatt Per ombord som matcher historiene med egne sprø vitser og dessuten liker seg best langt opp i masten.  Det er jo nyttig når noe skal fikses der oppe.

Flott seilas fra Korsør til Svendborg tirsdag og videre til Ærø onsdag.  Der ble det omvisning og simulator på Navigasjonsskolen gjennom venn av Per. Så var vi på jakt etter god fiskerestaurant, men endte opp på billig China House restaurant som påstod at de serverte Peking Duck....velvel.

Kult på havet idag! Strålende seilas fra Ærø ned til Holtenau ved Kiel hvor vi etter litt om og men kom oss inn i slusen og Kiel kanal. Gamle flotte skuter fra mange land hilste oss velkommen, til og med Kielerfergen på vei ut Kiel fjorden. Grønt og landlig i Kiel kanal, men bikkjekaldt (og vått) i dag. Har lagt oss til i Renbdsburg for natten, men nøyer oss med anker dram, god middag ombord og lys på bordet - snille gutter på tur😜.

Siste dag på 1. etappe imorgen går videre gjennom Kiel kanal og ut i Elbe ved Brunsbuttel og derfra til Cuxhaven ved utløpet til Nordsjøen hvor det blir mannskapsbytte lørdag.
Per har smurt skallen på vei ut fra Svendborg
Navigasjonsskolen i Marstal, Ærø


Kieler bukta 
"Vio har lys på hytta vi!!!"

Dusinvis av slike seilskip på vei inn mot Kiel
Ligger i kø for Kiel kanal
Per på tur!

Lite trafikk i Kiel kanal, men koselig der