torsdag 28. juni 2018

Endelig Frankrike


Det var godt med en natt ved kai i marinaen i Den Helder. God service og bra fasiliteter. Marinaen ligger inne på hovedbasen til den hollandske marine, minst 10-12 krigsskip rundt på alle kanter. 

Vi fikk ordnet med seil og diverse på morgenkvisten og la «på sprang» ved 12-tiden tirsdag.  Ble praiet av kystvakten på vei ut i kanalen som ville ha oss unna en ubåt på vei inn!?!?! Vi så aldri noen ubåt, men det er kanskje heller ikke meningen😕

Vi har stort sett seilt hele veien fra Den Helder igår ca kl 12 til Calais idag ca kl 21. I strålende sol og god vind bakfra og mye å se på underveis. Det er ikke så ofte man seiler over to landgrenser på en dag. Lille Belgia "hoppet" vi bare over, jeg har ikke en gang kjøpt gjesteflagg til Belgia. Men fransk gjesteflagg har jeg to av og nå henger det ene i masten.

Fulle seil i starten med godt over 11 knop, men etterhvert bare genoa. Omelett lunch og entrecote middag ble fortært i cockpit mellom vindmølleparker, olje/gass plattformer, store skip på kryss og tvers og til og med en VHF-annonsert minesprenging nær Brugge. Etterhvert grovere sjø og friskere vind inn mot Calais.

Nok en natt unnagjort, med blant annet en krevende passering ved Europort ved Rotterdam der vi forårsaket omdirgering av et stort skip pga problemer med å få ned seilene før passering. Men via VHF ble vi guidet gjennom sonen på greit vis. Skipslederen (det blir vel omtrent som en flyveleder på Gardermoen) takket til og med for godt samarbeid J

I Calais kunne vi ikke komme inn i marinaen før kl 23 og måtte ventet til kl 11 i morgen for å komme ut igjen pga tidevannet. Vi prøvde å finne et sted hvor Nicolay kunne komme seg i land (han skal rekke et bryllup i Malaga), men det var helt umulig – i en stor havn!!?? Til slutt la vi oss på en ventebøye og sjøsatte jolla og rodde han inn på en grunn brygge med 10m loddrett stige opp til en vei. Her på bøya blir vi til i morgen siden vi må avgårde ved 07-tiden for å rekke en anstendig og velfortjent middag i Dieppe. Nå må vi sove.




Co-skipper Tom til rors

Entrecote med tilbehør komponert av Nicolay

Flott nattseilas med fullmåne

Plattformunderstell fra Østen til hollandsk sektor. 

Vive la France!!

Enklere lunch idag 

Nicolay blir satt på land i Calais